Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike prezli
2 kašike brašna
5 kašika mlevenih oraha
Jaja umutiti sa šećerom i u umućenu masu dodati prezle, brašno i orahe i lagano varjačom sjediniti.
Masu peći oko 20min. na 200C u kalupu prečnika 28cm, jer kora mora biti tanka.
I fil:
6 žumanaca
1/2l mleka
4 kašike brašna
6 kašika šećera
1 vanil šećer
Sve sjediniti i kuvati krem uz stalno mešanje.
Umesto ovog može se skuvati krem od pudinga od vanile i to na sledeći način:
u 350gr. mleka dodati 5 kašika šećera i kada provri dodati razmućen puding od vanile i 1 kašika gustina.
Kada se krem ohladi dodati 75gr. putera.
II fil:
Na isti način skuvati i puding og čokolade i jagode a kada se prohlade u svaki od njih dodati po 75gr. putera.
Na koru filovati prvo žuti krem, zatim braon pa roze a tortu ukrasiti umućenim šlagom ili slatkom pavlakom.
Нема коментара:
Постави коментар