Kora:
150gr.keksa (Mlečni ili Bevita)
Za beli deo potrebno:
500gr.mlečnog namaza "A la kajmak" ili "Ella sir"
250ml. slatke pavlake
200gr. kisele pavlake
7 kašika vanilin šećera
5 kašika kristal šećera
20gr. želatina
500gr.mlečnog namaza "A la kajmak" ili "Ella sir"
250ml. slatke pavlake
200gr. kisele pavlake
7 kašika vanilin šećera
5 kašika kristal šećera
20gr. želatina
200gr. šumskih
borovnica
Postupak pripreme:
Izmiksati borovnice štapnim mikserom .
Izmiksati borovnice štapnim mikserom .
Staviti
u činiju sir koji je odstajao na sobnoj temperaturi (ako je hladan, neće se
fino umutiti i biti kremast) i šećer pa na kratko umutite mikserom, a zatim dodati
kiselu pavlaku.
U
posebnoj činiji mikserom umutiti slatku pavlaku pa je dodajte masi od sira.
Želatin potopiti u 200ml. vode i zagrevati uz neprekidno
mešanje dok se ne istopi (ne treba da provri).
Sipati ga u beli deo uz neprekidno mešanje a zatim dodati izmiksane borovnice.
Premazati krem preko podloge od keksa, poravnati i staviti u frižider da prenoći.
Sipati ga u beli deo uz neprekidno mešanje a zatim dodati izmiksane borovnice.
Premazati krem preko podloge od keksa, poravnati i staviti u frižider da prenoći.
Cheesecake dekorisati
svežim borovnicama i po želji, posuti prah šečerom radi lepšeg izgleda.